fredag 7 maj 2010

I'm a neanderthal, yes I am, yes I am huh!

Haha, i DN publicerade man igår ett reportage om en studie som gjorts på Max Planck-institutet i Leipzig, som visar att homo sapiens satte på neanderthalare (eller tvärtom) för runt 60 000 år sedan.

Vi delar därför arvsmassa med neanderthalarna. Det roliga med den studien är att den visar att inget neanderthal-dna har påträffats hos folk med afrikanskt ursprung. Alla andra folk har lika stor del neanderthal-dna. Det här måste ju få rasbiologerna att dansa av ångest.

Homo Neanderthaliensis har i alla tider ansetts som underlägsna Homo Sapiens Sapiens. "Jävla neanderthalare" har det låtit. Lite som "Jävla neger!" Nu är det dags att tänka om! Är det arv, eller är det miljö? Om afrikaner är underlägsna oss, måste det ju bero på att de har mindre del neanderthalare i sig än vad vi har. Eller så beror det på att det är öken. För det är det väl i hela Afrika? Jobbigt läge, hur som helst, jag skulle inte vilja vara rasbiolog idag. Snacka om pinsamt.

Roligast idag annars:

Inför valet i Storbritannien var Tory-partiets slogan: "Vote for change, vote conservative!" Hur tänkte dom då? Hur förändringsbenägna är egentligen ett konservativt parti? Är det en Monty Python-sketch jag har bevittnat?

Frågorna är många, svaren är få.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar