söndag 22 mars 2009

I feel the need... the need for speed

Bydalen en solig lördag är väldigt trevligt. Sonen lärde sig (återigen) att svänga efter en ganska trög start i barnbacken (som av någon anledning ligger mitt i backen). Han ville vid dagens början, runt 7.30 innan vi kommit iväg, helst åka skridskor och klättra på klätterväggen, men eftersom det var en sjukt skön vinterdag så lyckades jag till slut att övertala honom.

Delvis kan det ha berott på att alla andra (8 stycken) också skulle åka skidor, så han kände grupptrycket. Det ska böjas i tid, det som krokigt ska bli.

När väl bromsandets och svängandets ädla konst behärskades någorlunda så blev sonen plötsligt besatt av fartdjävulen. Eftermiddagen spenderades därför mest i halvhyfsad plogställning utan minsta sväng rakt nerför backarna vi forcerade med rätt okej tempo. Förra gången vi var uppe klarade vi av två åk. Ett före lunch och ett efter. Den här gången blev det betydligt fler. Men som sagt, inte så många svängar. Detta i sin tur resulterade i några rätt rejäla vurpor och en snygg face-plant i lössnön. Men sonen var ändå vid gott mod och sa att han tyckte att skidåkning var mycket roligare än skridskoåkningen. Och det vill inte säga lite.

När man åker från 10 till 16.45, kan man kalla det heldag då? Det mest förbluffande var att sonen lyckades hålla sig vaken helt för egen maskin tills klockan nio. Jag som trodde att han som förra gången skulle slockna i bilen på vägen hem. The magic of adrenalin och socker i skön symbios.

Idag blir det slalombana och skogsbanor, om vi vågar oss på det. Och en bautaladdning med kalla pannkakor med smör. Vi kommer nog att sova gott inatt. Också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar