onsdag 9 december 2009

Moderaterna är fan-ta-mej dumma i huvudet

De Nya Moderaterna börjar flagna lite i kanterna nu. Inte bara har de cementerat inkomstskillnaderna i landet och vill tvinga cancersjuka människor, som står under behandling, in i arbete. Nu ska de dessutom utöka möjligheterna för skolor att ta ut "frivilliga" avgifter, som innebär att skolbarn som inte har det så fett hemma inte kan följa med på skolresor och annat för att de inte har råd. För vissa är 200 kronor inte så mycket, men för andra är det skillnaden mellan att klara maten hela månaden eller inte.

Man har positionerat sig som ett parti för hela svenska folket, men mycket av det som åstadkoms kommer bara de mest välbärgade till del. Åtminstone i huvudsak. Visst, det ska löna sig att arbeta och yada-yada.

Vad som är mest imponerande är att de lyckats få låginkomsttagare, studenter och andra felfördelade att gå på deras tugg om sveriges nya arbetarparti. Kudos till det. Men nu hoppas jag verkligen att man inser hur det ligger till. Problemet är att andra sidan inte är mycket bättre den.

Samtidigt släpper Svenskt Näringsliv en rapport som visar att konsumtionen börjar jämna ut sig, dvs att låginkomsttagare konsumerar allt mer medan höginkomsttagare konsumerar allt mindre. Jag är inte förvånad. För att vara någon så måste man ju ha en platt-tv och märkeskläder. Mommy needs a new pair of jeans and an everyday grande latte. Sen sparar man på maten och annat som inte är så viktigt.

Oh, well...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar