lördag 15 augusti 2009

The Master of hangups

Jag har en vän (bekant) vars blogg jag läser med jämna mellanrum. Jag ska inte länka dit för han vill inte bli sammankopplad med sitt verkliga jag. Den här mannen är notorisk kvinnojägare och har rätt många kortare förhållanden bakom sig. Korta som i en eller ett par månader, och jävligt korta som i en natt här eller där.

Intressant i sammanhanget är att han verkligen vill vara tillsammans längre, men av någon anledning så verkar det inte riktigt funka för honom. Saken är den att han inte drar sig för att töja lite på sanningen för att göra sig lite mer intressant. De tjejer han lyckats bäst med är de som han inte ljugit alltför mycket för, men han har ändå alltid gjort sig mer intressant än han är. Sådär som man gör ibland, tydligen.

Ett exempel var när vi satt och kollade på film och tjötade för några månader sedan och jag lyckades snegla på hans mobilskärm, där han skrev att han var ute på krogen och röjde järnet till någon intet ont anande brud. Att upprätthålla sådana och liknande lögner i längden är ju lite jobbigt, speciellt när man inte kan leva upp till dem när man väl träffas och dejtar, eller vad man nu gör. Men många drar väl lite små överdrifter för att göra sig lite mer intressanta. Jag vet att jag gjort det också. Men hela tiden? Det har varit några gånger när vi pratat tillsammans med någon av hans kap som jag fått bita mig i tungan när de har pratat om saker som han tutat i dem. Frestelsen har varit rätt stor att bara totalt blow the cover.

Hans stora fråga i livet verkar vara varför han lyckas få så många hangups efter sig, tjejer han dejtat och som blivit kära i honom men som han inte längre lyckas hålla uppe fasaden med och därför gjort slut med, och som nu inte kan "släppa" honom. Samtidigt som han inte kan bli annat än smickrad av det och helst vill ha dem där, känns det tydligen jobbigt att ha dem klängande efter sig. Och han fattar inte varför det händer just honom. Over and over again. Jag har pratat med honom om detta, men jag vet inte om det gått in riktigt.

Efter ingående studier på lite alltför nära håll har jag dock kommit fram till framgångskonceptet för att bli The Master of hangups. Om man vill ta det som en sedelärande historia eller som en kurs är upp till var och en. Hur börjar man då?

1. Anspela på sex i varje kontakt du tar. Inte uppenbart, bara tillräckligt för att budskapet ska gå fram. Flirta helt enkelt. Som fan. Med alla.

2. Överdriv allt om din person. Hur muskulös du är, hur bra jobb du har, vad du har för utbildning, vad du gjort tidigare. Ju fler erfarenheter desto bättre. Glitter och glamour, machoism och party. Ekonomi är viktigt här. Låna pengar om du måste.

3. När ni väl träffas, ge ditt objekt all uppmärksamhet, visa uppskattning på alla tänkbara sätt. Var mjuk och omtänksam och ta initiativ i sängen. Överös med komplimanger, men inte uppenbart, utan på det sätt som just den här tjejen uppskattar. Övning ger färdighet, det här är en konst som måste nötas fram med många erfarenheter. Efter några års övning ser du vad som funkar och inte för olika tjejtyper. Hångla mycket och känslosamt. Säg att hon är en sexgudinna, oavsett hur kass hon är i halmen.

4. Som kille är det bra att efter tillräckligt lång tid börja insinuera om vilken typ av hus man vill ha, hur många barn som man ser framför sig och så vidare. Detta kan vänta alltifrån tre veckor till flera månader. Det är en balansgång, beroende på tjejen. Börjar hon bli biologiskt desperat kan man föra det på tal tidigare, annars får man vänta ett tag. En del kan det till och med verka avskräckande på, men det är som sagt en balansgång. Men det får aldrig sägas rent ut, bara antydas.

5. Skratta och var glad hela tiden. Blir du sur, gå iväg och låt henne inte se det. Visa dig bara från din bästa sida. Dölj alla andra känslor än att du är en glad skit utan ett sorgmoln på himlen, om så din pappa dog igår. Om tjejen ändå tar reda på detta, låtsas att du är stark och inte bryr dig. Då är du den starka typen, det lockar modersinstinkter.

Så, då har vi etablerat den första fasen. Nu till fasen då du tröttnat på den där omedelbara förälskelsen och inser att den här tjejen nog inte är den perfekta makan att leva lycklig med i alla sina dagar. Detta eftersom du inser att hon inte är så perfekt som hon verkade där på krogen, i skolan, på jobbet, i sin blogg eller via sina sms och mail eller vad det vara månde. Att inte heller du är speciellt perfekt kan vi bortse från i den här delen, det är oviktigt. Så hur går man vidare då, för att få den perfekta hangupen?

1. Börja dra dig undan och kräva egentid. Detta får tjejen att börja analysera sitt eget handlande, vilket håller fokus från dig. Bra bra. Din bild som ideal partner får inte solkas.

2. Börja bli hemlighetsfull. Sitt gärna och sms:a med någon annan medan hon ser på, och vinkla skärmen så att hon inte kan se den. Skratta åt sms:en. Frågar hon vem det är, säg kategoriskt att det är "en kompis", utan att specificera vem. Om det är någon annan tjej eller inte, spelar mindre roll i det här stadiet. Det viktiga är att hon börjar undra. Om det är någon annan tjej, desto bättre. Flirta med henne så mycket du bara kan.

3. Sluta kommunicera. Om ni haft djupare konversationer tidigare i ert "förhållande", sluta med dessa. Tala inte om hur du känner utan håll det hela på ett sexuellt och vardagligt plan.

4. När ni sedan gått om varandra i erforderlig tid, låt henne komma till dig och fråga vad det är. Säg att du inte har några känslor för henne längre. Alternativt att det inte är henne det är fel på, utan dig. Du är inte mogen för ett förhållande.

5. Om hon frågar rakt ut om det är någon annan, säg som det är. Om det inte är så att det finns någon annan, för då ska du ljuga. Samtidigt som att det helst ska vara uppenbart att det finns någon annan. Helst bör det finnas någon annan du flirtar med, oavsett om det är oskyldigt eller på "riktigt" (nästa streck i boken). Detta kommer att leda till hejdlöst analyserande från andra parten, vilket är ett framgångsrecept för att få en riktig hangup.

6. För att få en riktigt klockren hangup ska du aldrig vara ärlig. Samtidigt ska det vara lätt att kolla upp att du faktiskt är ute och flirtar med andra. Om du är ute på krogen, var säker på att bli fotograferad med andra tjejer. På det ena eller andra sättet kommer bilderna att hamna på facebook. Gör de inte det, lägg upp dem själv. Skriver du blogg eller bara tjabbar på facebook eller någon annan social sajt, var lite tvetydig om du vet att hon läser ibland. När du gjort tjejen tillräckligt paranoid är det nämligen det som kommer att hända. Du kommer att bli kollad. Det har att göra med den mänskliga nyfikenheten och det tjänar ditt syfte ypperligt för att få en schysst hangup-tjej efter sig.

7. Gör slut, eller ännu hellre, få tjejen att göra slut för att du "blivit så konstig". Detta bör helst komma rakt ur tomma luften. En gyllene regel är som sagt att aldrig försöka lösa problem eller prata om dem. Idealet är att gå från störtförälskade till att aldrig prata med varandra igen, helst på mindre än en vecka så att tjejen aldrig förstod vad som hände.

8. Försök inte att vara vän med ditt rat. Att vara vänner är för losers och såna som inte har kontroll. Som sagt, idealreceptet för en lyckad hangup är att gå ifrån att dela allt, till att inte dela något på mindre tid än en vanlig förkylning.

9. Sänd mixade signaler. Säg att du inte är intresserad när hon frågar. När du är uttråkad någon kväll så skickar du lite småflirtiga sms eller tvetydiga meddelanden på [valfritt medium]. Det håller dem på halster och boostar samtidigt ditt ego. Du är omtyckt igen. Perfekt att ta fram när man känner sig lite nere och ensam.

10. Bli svartsjuk. Om hon någon gång försöker att gå vidare och skaffa någon ny, påminn henne om hur fint ni hade det och att det gör ont att se att hon redan gått vidare. Du vill väl inte att hon ska bli kär i någon annan?

Har du gjort allt rätt kommer du att ha tjejer som ringer och gråter i telefonen, skickar mail, sms, snigelpost et cetera med jämna mellanrum. Har du riktigt lyckats har du fått en sån som står gråtande utanför din dörr och ber om att få komma in och prata, alternativt stalkar dig på sina lediga stunder.

Nyckelordet här är kommunikation. Bristen på densamma är den absolut största faktorn till hur man får en riktigt bra hangup. Motstå impulser som försöker få dig att säga sanningar. Förvräng gärna budskapet så att det kan feltolkas om du inte har det i dig naturligt. Som sagt, det är kontrasterna som gör det. Det allra bästa är som tidigare påpekats att gå ifrån att vara ett öppet spjäll till att knipa ihop som en mussla. They'll never know what hit them.

Så, det var väl inte så svårt? Ut och öva nu, folks.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar